fbpx

video, foto | Echipa lui Șor de la Cahul a inaugurat alte cinci magazine sociale mobile: Extinderea rețelei va continua

Locuitorii raionului Cahul vor avea acces mai larg la produsele alimentare de primă necesitate. Se întâmplă după ce în raionul Cahul au fost inaugurate cinci magazine sociale mobile. Acestea vor circula în satele din raion și vor asigura cetățenii cu alimente mai ieftine decât în restul magazinelor, anunță Partidul Șor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit formațiunii, anul trecut, președintele partidului, Ilan Șor, a făcut demersuri pentru extinderea rețelei de magazine mobile „Merișor” cu 65 de unități. Mai mult, la Cahul funcționează două magazine sociale staționare „Merișor”, unul dintre care a fost deschis anul trecut.

Politicianul a precizat, într-un mesaj adresat locuitorilor raionului, că cele cinci magazine sociale mobile sunt primele deschise în acest an, iar extinderea rețelei „Merișor” va continua.

Vom continua și în acest an să extindem rețeaua de magazine sociale „Merișor”. Am primit asigurări de la administratorii „Merișor” că vom spori numărul magazinelor sociale mobile, astfel ca să asigurăm categoriile social-vulnerabile cu produse alimentare la prețuri accesibile. Proiectul magazinelor sociale a ajutat mai ales în pandemie sute de mii de cetățeni”, a spus Ilan Șor.

Primul magazin social a fost deschis în 2015, în orașul Orhei, de către Ilan Șor. În peste cinci ani, numărul acestora a crescut până la 140. Dintre acestea, 53 sunt magazinele sociale staționare, iar 87 – mobile. Numărul beneficiarilor magazinelor sociale se ridică la circa 400 de mii – pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri modeste. Anul trecut, în urma demersurilor lui Ilan Șor, administratorii rețelei „Merișor” au anunțat că numărul total al magazinelor sociale va fi extins până la circa 200 de unități.

P.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button