fbpx

video | Fiți atenți cui îi expediați fotografii intime! Un grup organizat ar fi șantajat mai multe persoane, amenințând că va publica imagini în care acestea apar dezgolite

Un grup format din patru persoane ar fi șantajat mai mulți cetățeni, amenințând că va publica în mediul online fotografii intime ale acestora. Potrivit Poliției, trei dintre membri sunt deținuți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ca urmare a investigațiilor s-a stabilit că bănuiții, cu vârstele cuprinse între 21 și 44 de ani, ar fi creat grupul criminal organizat, ar fi divizat rolurile între ei și ar fi comis diverse infracţiuni cu caracter patrimonial. Cei trei deținuți, având acces la internet, ar fi făcut cunoștință și ar fi comunicat cu victimele pe rețelele de socializare. Ulterior, ei le-ar fi determinat să le expedieze fotografii în care apar dezgolite. Imaginile obținute ar fi fost utilizate pentru șantaj.

Cel de-al patrulea membru, care se afla în libertate, ar fi încasat mijloacele financiare obținute din activitățile ilicite. Totodată, el le-ar fi transmis presupușilor complici mai multe obiecte interzise în penitenciare: telefoane mobile, cartele SIM, bani și droguri.

Pe 26 februarie curent au fost efectuate percheziții la cei trei pușcariași, care sunt plasați în două penitenciare din țară, dar și la domiciliul persoanei suspecte care se afla în libertate. Oamenii legii au ridicat mai multe obiecte pertinente cauzei penale, printre care telefoane mobile, cartele SIM, purtători de informaţie și înscrisuri de ciornă.

Actualmente, bănuitul care era în libertate a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă vina suspecților va fi demonstrată în instanță, fiecare dintre ei riscă până la 10 ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button