fbpx

video | „Fast and Furious” pe străzile capitalei! Un tânăr beat, fără permis și cu viteză excesivă, reținut cu greu de către polițiști

Fără permis, sub influența alcoolului, cu viteză excesivă, antecedente penale și dat în căutare. Un tânăr originar din raionul Dubăsări s-a crezut în „Fast and Furious” pe străzile capitalei. Polițiștii au avut parte de o adevărată urmărire începută din sectorul Ciocana și dusă la bun sfârșit pe o stradă din sectorul Buiucani, din cauza unui bărbat care nu a vrut să se conformeze cerințelor legale. Incidentul s-a petrecut în noaptea de marți, 11 ianuarie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Vitezomanul care conducea o mașină de marca Mitsubishi a fost surprins de către polițiștii Inspectoratului Național de Securitatea Publică (INSP), în jurul orei 1:00, pe o stradă din sectorul Ciocana. Oamenii legii au încercat să-l facă să tragă pe dreapta, dar șoferul a accelerat și și-a continuat drumul, ignorând mai multe indicatoare și reguli de circulație. Ofițerii l-au avertizat de mai multe ori prin intermediul semnalului sonor să se conformeze cerințelor legale, însă tânărul l-a ignorat cu vehemență, punând în pericol mai mulți participanți în trafic.

Din fericire, oamenii legii au reușit să rețină conducătorul auto pe o stradă din sectorul Buiucani al capitalei. Fiind supus testului alcoolscopic, a fost demonstrat faptul că acesta consumase alcool, având o concentrație de 0,68 mg/l în aerul expirat.

Ulterior, s-a constatat faptul că tânărul are 24 de ani, este originar din Dubăsari și a fost dat în căutare de către Inspectoratul de Poliție Strășeni, unde este cercetat penal pentru răpirea unui automobil. În luna octombrie 2021, tânărul ar fi comis un furt în localitatea Vulcănești din raionul Nisporeni, iar ulterior a răpit un automobil din satul Lozova, Strășeni, cu care a accidentat un microbuz pe o stradă din sectorul Centru, municipiul Chișinău.

Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni și urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transpor în stare de ebrietate avansată și cercetat contravențional pentru neîndeplinirea indicației legale dată de agentul de circulaţie de a opri.

Potrivit legii penale, pentru răpirea mijlocului de transport acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

De asemenea, pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, urmează a fi sancționat cu amendă de la 350 la 500 de unităţi convenţionale.

Proprietarul automobilului implicat în acțiunile ilegale, urmează a fi sancționat penal pentru predarea cu bună ştiinţă a conducerii mijlocului de transport unei o persoane care se află în stare de ebrietate și riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Articole asemănătoare

Back to top button