fbpx

video | Explicația deputatului Nichiforciuc în legătură cu amendamentele ce țin de cigarillos: Susținem producătorii autohtoni

Țigările „cigarillos” au devenit populare în spațiul public din Republica Moldova, odată cu discuțiile legate de impozitarea acestui tip de marfă în proiectele legii bugetar-fiscale pentru anul 2021. În pofida criticilor opoziției, deputatul Eugeniu Nichiforciuc, autor al amendamentului privind cigarillos, susține că, în realitate, practic nimeni nu a intrat în esență ce este cigarillos și că fumătorii din Republica Moldova deja le folosesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ce este cigarillos? Este o țigară învelită în foaie de tutun și nu în hîrtie. Astăzi cigarillos se vând pe piața Republicii Moldova de corporațiile mari internaționale și de producătorii autohtoni. Astăzi producătorii autohtoni produc cigarillos și le vând liber în piață.

Cota cigarillos e de 3% la noi în țară. Eu am vrut să susțin producătorii autohtoni, or corporațiile mari au dreptul să le vândă la noi, dar cei locali nu au dreptul să le producă. A cui interes era apărat? Al producătorilor externi”, a declarat deputatul la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui, cigarillos vor fi produse și în Republica Moldova, iar astfel vor fi create noi locuri de muncă. Totuși, parlamentarul spune că nu a fumat vreodată și a îndemnat să-i urmeze exemplul.

Cigarillos sunt variații mai scurte ale trabucurilor standard, sunt învelite în frunze de tutun sau pe hârtie de tutun maro și, la fel ca trabucurile, sunt de obicei făcute fără filtre. Se fumează exact ca frații lor mai mari (cu siguranță nu inhalați) și oferă aceeași satisfacție și aromă îndrăzneață, dar cu o durată mai scurta, de 10-20 de minute.

Amintim că acest amendament la legile bugetar-fiscale, propus de Eugeniu Nichiforciuc, a stârnit criticile unor deputați din opoziție, care au declarat că relaxarea impozitării pentru acest tip de țigări va prejudicia bugetul statului cu milioane de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button