fbpx

video | Escrocherie de circa două milioane lei, descoperită în urma unor percheziții de la penitenciare

Un grup infracțional specializat în escrocherii cu automobile a fost descoperit în urma mai multor percheziții de la penitenciare și domicilii. Astfel, 24 de persoane au fost reținute, iar 19 deținuți urmează a fi audiați. Prejudiciul estimat îl constituie circa 2 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acțiunile procesual-penale au fost efectuate în 14 raioane și în municipiul Chișinău. Scopul perchezițiilor a vizat consolidarea probatoriului oamenilor legii privind activitatea infracțională a unui grup de deținuți din diferite penitenciare, care au creat o schemă de „vânzare a mașinilor din Europa,” care a funcționat în perioada 2020-2021. Astfel, au fost ridicate telefoane mobile conectate la internet, dispozitive electronice de stocare a informației, droguri și alte bunuri relevante acestei cauze care cifrează 25 de dosare penale conexate.

Potrivit materialelor dosarului, bănuiții își creau conturi pe paginile de internet de publicare a anunțurilor de vânzare, ulterior preluau imagini cu mașini de vânzare în statele din Europa și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari.

În următoarea fază, aceștia le cereau clienților sume de bani în avans, între 1500 și 3000 euro, iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat, astfel încât unii păgubași le-au oferit și până la 9000 euro. Faza finală a schemei consta în ștergea contului de pe pagina anunțurilor publicitare și renunțarea la numerele de telefon folosite. Pentru realizarea schemei, în calitate de curieri ai sumelor de bani erau convinse ca să le acorde „asistență” persoane din afara penitenciarelor.

În urma plângerilor depuse de păgubiți, bănuiții au fost documentați de polițiști și procurori pentru o durată de peste un an. Investigațiile continuă, iar publicul va fi informat odată cu avansarea acestora, cu respectarea drepturilor figuranților și a procedurii penale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button