fbpx

video | Dodon, despre lockdown: Se pun pe burtă pensiile și salariile. O să recomand colegilor din Parlament să nu admitem

(update, ora 13:00) Emisiunea a fost republicată. În versiunea inițială, pe burtieră era indicat „Igor Dodon, președintele Republicii Moldova”. Ulterior, s-a adăugat perioada în care liderul socialiștilor a exercitat mandatul de șef a, statului, dar și inscripția „Președinte al PSRM”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update, ora 10:00) Declarațiile din articol au fost făcute de Igor Dodon în cadrul emisiunii sale săptămânale. Ulterior, de pe pagina politicianului a fost ștearsă ediția.

Știrea inițială

Liderul socialiștilor, Igod Dodon, afirmă că este împotriva unui lock-down instituit în Republica Moldova. Acesta afirma ca va oferi colegilor săi din Parlament recomandarea „să nu admită” asemenea restricții.

Fostul președinte spune că astfel va fi afectat domeniul afacerilor. Potrivit lui, drept urmare, statul nu va avea bani pentru a plăti salariile și pensiile și „le va pune pe burtă”.

Acesta a menționat că parlamentarii ar urma să discute subiectul eventualelor restricții majore cu Executivul. Chiar dacă anterior și șeful interimar al cabinetului de miniștri anunța despre un posibil lock-down, nu se cunosc prea multe detalii despre perioada când ar putea fi instituite noi măsuri epidemiologice și nici dacă subiectul este deja bătut în cuie sau totul se rezumă la discuții.

Pe de altă parte, premierul interimar Aureliu Ciocoi contrazice politicianul. Acesta a punctat în cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă„bani pentru salarii, pensii si ajutoare sociale sunt și vor fi până la sfârșitul anului”. Acesta a reiterat și faptul că doctorilor care au contractat COVID-19 la serviciu li se vor oferi și în continuare compensări.

Că însăprirea restricțiilor nu poate fi evitată consideră și președinta Maia Sandu. Ea consideră că în Moldova au ajuns noile tulpini ale maladiei și îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button