fbpx

video | Dodon consideră că s-a procedat civilizat cu profesorii turci deportați: „Le-au turnat ceai și i-au trimis acasă”

Igor Dodon consideră că s-a procedat civilizat atunci când din Republica Moldova au fost deportați profesorii turci. Declarația a fost făcută pe o rețea de socializare, în timp ce liderul socialiștilor vorbea despre cazul judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dodon este de părerea că autoritățile Republicii Moldova nu avea motiv de a-l extrăda pe acesta. Urmarea, potrivit lui, este răpirea cetățeanului străin.

Așadar, el a asociat cazul cu situația profesorilor turci, extrădați din Republica Moldova. „S-a procedat civilizat atunci când au fost deportați profesorii turci. I-au urcat la o cursă charter, le-au turnat ceai și i-au trimis acasă. Au fost respectate anumite proceduri”, a spus Dodon, menționând că lui Ceaus „i-au pus un sac în cap ziua în amiaza mare”.

Amintim că, șapte profesori de la liceul Orizont din capitală, fără anchetă și judecată, au fost expulzați în Turcia pe vremea guvernării lui Plahotniuc și condamnați acolo. Ulterior, Moldova a pierdut un dosar la CEDO legat de aceste evenimente, fiind acuzată de încălcarea drepturilor omului și obligată să plătească prejudicii de câte 25.000 de euro.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button