fbpx

video | Declarațiile adolescentului de 15 ani sechestrat de miliția transnistreană. Cazul, preluat de Promo-Lex

Un minor de 15 ani din satul Hagimus raionul Căușeni declasă că a fost sechestrat și bătut de miliția transnistreană. Cazul ar fi avut loc la data de 20 ianuarie în jurul orelor 16.00 în orașul Bender, transmite Studio-L.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Băiatul povestește că ieșise din sala de sport și aștepta afară doi colegi de clasă , la un moment dat de el s-a apropiat doi bărbați îmbrăcați în negru care l-au luat la întrebări. Tânărul văzând că cei doi sunt agresivi a încercat să se îndepărteze de ei, însă în întâmpinare veneau alte două persoane, una dintre care avea în mână o armă, atunci tânărul s-a oprit, iar cei care îl urmăreau au încercat să-l bage cu forța într-o mașină civilă.

În momentul în care minorul era forțat să intre în mașină, Prietenii băiatului, care ieșeau la fel de la sala de sport, au reușit să filmeze momentul reținerii, aceștia au anunțat familia și Inspectoratul de Poliție a Republicii Moldova din Bender.

Totul a avut loc vinerea trecută în orașul Bender. Tânărul de 15 ani, elev în clasa a noua în satul Hagimus raionul Căușeni povestește că de trei luni practică antrenamente de sport într-o sală din Tighina, aflată la doar câțiva km distanță de casa sa.

Niciodată nu ar fi intrat în conflict cu nimeni și nici nu avea cunoscuți în oraș. Tinerii care au filmat incidentul spun că inițial necunoscuții au vrut să îl bage într-o mașina de culoare roșie de model Mitsubishi, ulterior a venit un microbuz cu simbolurile miliției transnistrene și deja aceștia împreună cu persoanele îmbrăcate în civil l-au forțat pe minor să urce în microbuz, punându-i cătușele.

Mama băiatului, Ala Arion, afirmă că băiatul a fost reținut mai bine de două ore fără ai fi înaintă vreo pretinsă învinuire Din spusele băiatului nimeni din cei care l-au sechestrat nu s-a prezentat, acesta presupune că, colaboratorii structurilor ilegale din regiune l-ar fi confundat cu o altă persoană.

Imediat după ce au ajuns acasă a fost chemată ambulanța, iar minorul a fost dus la Unitatea Primiri Urgențe din Căușeni. Familia împreună cu minorul au fost astăzi la centrul de medicină legală din Anenii Noi pentru a documenta traumele primite în urma loviturilor.

Aceștia au depus o plângere la Procuratură și Poliție. Cazul a intrat deja în vizorul Biroului de politici de reintegrare.

Totodată, cazul a fost preluat de Asociația Promo-LEX, care va oferi asistență juridică familiei.

Cu regret, nu este prima situație de acest gen și cel mai probabil nu va fi nici ultima. Atât timp cât persoanele responsabile de astfel de abuzuri nu vor fi trase la răspundere. În principal, sarcina noastră va fi să insistăm ca procesul penal, care deja a fost pornit de către organele de drept ale Republicii Moldova, să fie unul eficient. Asta înseamnă că urmărirea penală trebuie să fie una rapidă și să se finalizeze cu o soluție logică. Soluția logică este ca persoanele responsabile să fie identificate, iar cauza penală să fie transmisă în judecată pentru adoptarea unei sentințe de condamnare.” menționează avocatul Promo-LEX, Pavel Cazacu.

Amintim că un minor în vârstă de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni a fost sechestrat și bătut de către colaboratorii structurilor ilegale din regiunea transnistreană vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00.

 

Articole asemănătoare

Back to top button