fbpx

video | „De obicei mă scald singur”. Va respecta Igor Dodon tradiția de Bobotează și în acest an?

Pe 19 ianuarie, Biserica sărbătorește Botezul Domnului sau Boboteaza. O tradiție a acestei zile, respectată în fiecare an și de președintele țării – Igor Dodon, este scăldatul în apa sfințită.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat de presă ce planuri are de Bobotează și dacă va continua tradiția, Igor Dodon a evitat să răspundă. La fel, acesta nu a spus unde se va scufunda în acest an. Jurnaliștii l-au mai întrebat pe șeful statului dacă va invita presa de data aceasta, el – însă – a precizat: „De obicei mă scald singur”.

Menționăm că Boboteaza, potrivit Bisericii, este retrăirea momentului în care Mântuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului la vârsta de 30 de ani. Prin ritualul specific acestui eveniment religios, în această zi se sfinţesc apele mari şi se purifică mediul înconjurător de forţele malefice.

La sfârşitul slujbei de sfinţire a apei, crucea este aruncată în apă, iar tinerii care vor s-o recupereze sunt răsplătiţi cu colaci, fructe şi bani. Cel care scoate crucea din apă se zice că va avea noroc tot anul.

Video: Unimedia via privesc.eu

Articole asemănătoare

Back to top button