fbpx

video | De la 500 la 700 de lei pe lună pentru familiile nevoiașe. Guvernul anunță compensațiile în urma scumpirii gazului

Guvernul Republicii Moldova a anunțat planul de compensații pentru consumatori în urma scumpirii gazelor naturale furnizate de Federația Rusă. Potrivit cabinetului de miniștri, indemnizațiile pentru circa 300.000 de familii vulnerabile vor crește de la 500 la 700 de lei pe lună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pachetul de compensații este stabilit pentru cinci luni și are o valoare totală de 1,6 miliarde de lei.

Guvernul va oferii compensații tuturor consumatorilor casnici, adică circa 746.000 de familii. În proiect este vizată și compensarea parțială pentru o gigacalorie cosumată, cu două treimi din creșterea de costuri (maxim 450 de lei pe lună).

Compensația pentru consumul de gaze naturale se va realiza în două trepte. Pentru primii 50 de metri cubi consumați – se compensează 4 lei și 3 bani din tarif, tariful final fiind de 6 lei și 8 bani. Pentru 50-150 de metri cubi consumați – se compensează 3 lei și 2 bani din tarif, tariful final fiind de 7 lei și 9 bani per metru cub.

„Sper foarte mult să avem suportul unanim a acestor măsuri și aici în Guvern și atunci când vom merge la aprobare în Parlament”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button