fbpx

video | CSE va adopta o dispoziție care va permite punerea în aplicare a sancțiunilor SUA în R. Moldova

Șefa Guvernului, Natalia Gavrilița, anunță că Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) va adopta o dispoziție care va permite punerea în aplicare a sancțiunilor anunțate de SUA asupra lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor și altor entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova. Anunțul a fost de prim-ministră pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vă asigur că Guvernul va continuă să depună toate eforturile pentru a întoarce acești bani furați și pentru a-i sancționa conform legii. În acest sens, azi, în cadrul ședinței CSE, vom adopta mai multe decizii care vor permite punerea în aplicare în Republica Moldova a sancțiunilor internaționale. Așa cum am promis, hoții de miliarde nu vor evita la nesfârșit justiția”, anunță premierul într-un videoclip publicat pe Facebook.

Gavrilița a vorbit și despre incidentul petrecut luni, 31 octombrie, în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița, acolo unde a căzut o rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, afirmând că „securitatea cetățenilor este non-negociabilă”.

„Azi locuitorii din Naslavcea au auzit și văzut cu ochii proprii consecințele agresiunii militare ruse în țara vecină. Nu putem lăsa fără răspuns faptul că viețile unor cetățeni ai noștri au fost puse în pericol”, adaugă șefa Executivului.

De asemenea, prim-ministra a anunțat că Energocom a procurat 27 de milioane metri cubi de gaz.

Menționăm că luni, 31 octombrie, Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

În urma exploziei, accesul în localitatea Naslavcea a fost interzis, iar efective ale Ministerului Afacerilor Interne au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat persoană non grata pe teritoriul Republicii. Moldova, un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul țării noastre. După, autoritățile de la Kremlin au anunțat că „vor da un răspuns corespunzător”.

Amintim că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA a impus sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în Republica Moldova. Printre acestea se numără Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și soția acestuia, dar și fostul șef de stat, Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button