fbpx

video | Conflict mai vechi, motiv de bătaie în biserică. Un preot din Ialoveni, îmbrâncit și scos cu forța din lăcaș

Preotul bisericii „Sfântul Nicolae”, din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni, a fost scos cu forța din lăcașul sfânt de către mai mulți oameni. Aceștia i-au cerut să părăsească biserica. Incidentul a avut loc pe 29 august.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii legii au fost sesizați de către un bărbat, care a relatat că în biserică au intrat mai multe persoane cu un comportament agresiv. Ulterior, Poliția a stabilit că doi bărbați și o femeie l-au scos afară din altar pe preot, un tânăr de 25 de ani, motivând faptul că acesta nu ar mai avea dreptul de a oficia slujbe divine.

Biserica vizată este construită pe un teritoriu privat, cu suportul enoriașilor, inclusiv a unor persoane care muncesc peste hotare. După moartea preotului precedent, în calitate de paroh a fost numit fiul preotului răposat, în ciuda faptului că potrivit testamentului, unica moștenitoare ar fi sora decedatului, o femeie de 54 de ani.

În urma unui conflict cu mătușa sa, noului paroh i s-a cerut să plece. Femeia a declarat că nu mai este de acord ca nepotul său să mai slujească în biserica respectivă, motivând că va permite accesul în biserică doar după schimbarea unui alt preot de către Mitropolia Basarabiei.

Locuitorii din Răzeni sunt nemulțumiți și amenință cu proteste deoarece femeia de 54 de ani ar deschide biserica doar atunci când dorește. Recent, femeia s-a deplasat la Motropolia Basarabiei și a înapoiat antimisul – cartea religioasă care atestă dreptul de a sluji, comunicând că se dezice de Mitropolia Basarabiei și că la biserică va sluji alt preot, din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button