fbpx

video | Călătoria cu troleibuzul și autobuzul în Chișinău ar urma să coste șase lei. Anunțul primarului Ceban

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că prețul la călătoria cu transportul public din Chișinău ar urma să se scumpească. Astfel, o călătorie cu troleibuzul și autobuzul ar urma să coste șase lei. Totodată, abonamentul ar urma să fie de 2-5 ori mai ieftin, promite edilul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Remarc că prețul real la o călătorie cu troleibuzul este de 7,40 lei, iar pentru autobuz, în raza orașului, 19 lei. În raza municipalității este de 28 de lei”, a remarcat edilul.

Precizăm că în prezent o călătorie cu troleibuzul în Chișinău costă doi lei, iar cu autobuzul – trei.

Îmi asum pe deplin această decizie care pare a nu fi foarte populară, dar la această etapă – una strică necesară pentru dezvoltarea transportului public din Chișinău și evitarea ducerii în faliment a Parcului Urban de Autobuze, dar și Regiei Transport Electric”, a declarat Ceban.

Aceste ajustări la tarife sunt inevitabile la această etapă”, a remarcat edilul.

Potrivit acestuia, tariful la transportul public nu a fost ajustat din 2009 pentru că politicienii „se aflau mereu în campania electorală”.

Un proiect de hotărâre de ajustare a tarifului la transportul public urmează a fi propus mâine Consiliului Municipal Chișinău de către Executivul Primăriei Chișinău.

De călătorii gratis vor beneficia unele categorii de persoane, printre care copiii cu vârsta de până la șapte ani.

Articole asemănătoare

Back to top button