fbpx

Veaceslav Soltan a trecut de proba interviului la CSP. Dacă va ajunge la șefia Procuraturii își propune să „demareze o revizuire a sistemului”

Veaceslav Soltan, candidatul despre care se vehiculează că ar fi favorit la ocuparea funcției de procuror general, a făcut declarații de presă după ce a trecut de proba interviului organizată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat ce va face dacă va ajunge în fotoliul de șef al Procuraturii Generale, acesta spune că va demara o revizuire a sistemului și va consolida corpul de procurori. 

„Odată ce am candidat la această funcție, am văzut adevărata față a mai multor colegi. Persoanele s-au schimbat peste noapte. Îmi este greu să spun…”a menționat Soltan, evitând să ofere detalii.

Veaceslav Soltan este procuror-șef al Secţiei tehnologii informaţionale și combaterea crimelor cibernetice din cadrul Direcţiei urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale. Anterior, a fost procuror-șef al Secţiei tehnologii informaţionale și investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii. Activează ca procuror din 2005.

Potrivit declarației de avere pentru 2018, Soltan a obținut anul trecut un venit în valoare de 360.367 de lei la locul de muncă de bază. Un alt venit, în sumă totală de 33.058 de lei, l-a obținut din activitatea didactică și alte 10.000 de lei – din înstrăinarea bunurilor mobile.

Acesta posedă un teren cu suprafața de 0,091 de hectare, dobândit în anul 2008 prin contract de donație, și un apartament cu o suprafața de 70,6 m.p., în valoare de 340.055 de lei, cumpărat în 2012.

Familia Soltan mai deține și un autoturism de marcă Toyota, fabricat în 2013 și cumpărat în 2018, în valoare de 100.000 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button