fbpx

Vasile Botnari, cercetat pentru îmbogățire ilicită, a fost plasat în arest în izolatorul CNA pentru 25 de zile

Vasile Botnari, ex-șeful Serviciului de Informații și Securitate (SIS), a fost plasat în arest în izolatorul CNA pentru 25 de zile. Acesta este cercetat penal într-un dosar pentru îmbogățire ilicită. Decizia a fost luată vineri, 1 aprilie, de Judecătoria Ciocana. Informația a fost confirmată pentru ZUGO de procurora Mariana Cherpec.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit lui Cherpec, magistrații au dispus plasarea în arest în izolator a fostului director SIS după examinarea demersului procurorului anticorupție.

Amintim că marți, 29 martie, procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție au percheziționat patru imobile și un automobil în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în care este vizat Vasile Botnari.

Acesta este bănuit că în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.

Articole asemănătoare

Back to top button