fbpx

Valentina Naforniță, Vasile Romanciuc și Tatiana Țîbuleac, printre personalitățile decorate de președintă, la 30 de ani de la proclamarea independenței

Treizeci de personalități vor fi decorate cu „Ordinul Republicii”, de către președinta Maia Sandu, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenței țării. Decretul a fost semnat vineri, 15 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Distincția le-a fost conferită pentru contribuția la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, precum și pentru spiritul civic de care au dat dovadă și implicarea plenară în viața societății.

Totodată, distincția este un semn de omagiu pentru o seamă de profesioniști și personalități de excepție care, deși nu mai sunt în viață, au lăsat o urmă importantă în istoria țării.

Pe lista laureaților se regăsesc oameni de cultură și economiști, activiști civici și primari, profesori și cadre medicale, savanți și sportivi. Sunt talente care au dus faima țării departe în lume ori care au muncit cu dedicație acasă pentru a salva vieți, a forma generații și a realiza proiecte inedite. Iar astfel – prin efort, tenacitate și profesionalism – au schimbat Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button