fbpx

Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată. Anunțul Procuraturii

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a reluat urmărirea penală pe dosarul evenimentelor din 7 aprilie 2009 și a dispus instrumentarea dosarului de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Anunțul Procuraturii Generale vine în urma verificării informației relatate de către cetățeanul Boris Sprîncean, în cadrul unei emisiuni televizate din data de 10 noiembrie curent, și ulterior depunerii unei sesizări la acest subiect de către deputatul Lilian Carp.

În continuare, urmează ca procurorii PCCOCS să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc.

Investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale. În acest sens, procurorii vor valorifica și cooperarea cu alte instituții ale statului.

Precizăm că după 12 ani de la protestele violente din aprilie 2009, precum și maltratarea mai multor tineri în comisariatele de poliție, nimeni nu își ispășește pedeapsa în închisoare pentru încălcările comise. Un singur polițist, astăzi fugar și dat în căutare prin Interpol, a fost condamnat la închisoare, iar pe rolul instanțelor se mai află un singur dosar în care este implicat un factor de decizie de atunci.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button