fbpx

update, video | Dosarul Primăriei Durlești: Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea printre persoanele reținute în această dimineață

update (11:15) Alte două persoane au fost reținute în dosarele terenurilor de la Durlești. ARBI a primit delegații pentru identificarea și urmărirea bunurilor figuranților principali Acestea sunt bănuite că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, iar cei care ar fi participat la această schemă ar fi avut parte de remunerări financiare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

update (10:25) A doua persoană reținută pentru 72 de ore în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție în dosarul Primăriei Durlești, este fostul deputat democrat Veceaslav Nedelea.

Știrea inițială:

Una dintre persoanele reținute dimineață zilei de miercuri, 12 ianuarie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție în dosarul afacerilor dubioase cu terenuri, este Vasile Costiuc, președintele Partidului „Democrația Acasă”. În dosar mai sunt implicați și foști funcționari ai Primăriei Durlești, bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Pe pagina de Facebook a partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc a publicat un live în care apar procurorii și ofițerii CNA la el acasă. Vasile Costiuc a fost reținut pentru 72 de ore.

Oamenii legii efectuează percheziții la patru adrese din raza municipiului Chișinău, realizând acțiuni de urmărire penală persoanelor care ar fi intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar. Ulterior, două persoane au fost reținute. Perchezițiile continuă.

Menționăm că mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns să fie cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc. Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada anilor 2005 – 2006, un consilier local, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, amplasate în extravilanul orașului Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 ha.

Amintim că pe 28 decembrie, alte opt persoane au mai avut parte de vizite din partea ofițerilor CNA și procurorilor anticorupție. Potrivit anchetei, cele opt persoane ar fi avut rolul de interpuși, iar beneficiarii efectivi ai tranzacțiilor ar fi rudele fostului primar și ex-angajați ai Primăriei Durlești.

Articole asemănătoare

Back to top button