fbpx

Dosarul Primăriei Durlești: Ofițerii CNA și procurorii anticorupție sunt „în vizită” la patru adrese din Chișinău

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție desfășoară percheziții în dosarul afacerilor dubioase cu terenuri, în care sunt implicați foști funcționari ai Primăriei Durlești, bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei. Anunțul a fost făcut miercuri, 12 ianuarie, de către CNA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Oamenii legii efectuează percheziții la patru adrese din raza municipiului Chișinău, realizând acțiuni de urmărire penală persoanelor care ar fi intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar. Ulterior, două persoane au fost reținute. Perchezițiile continuă.

Menționăm că mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns să fie cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc. Potrivit materialelor urmăririi penale, în perioada anilor 2005 – 2006, un consilier local, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, amplasate în extravilanul orașului Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 ha.

Amintim că pe 28 decembrie, alte opt persoane au mai avut parte de vizite din partea ofițerilor CNA și procurorilor anticorupție. Potrivit anchetei, cele opt persoane ar fi avut rolul de interpuși, iar beneficiarii efectivi ai tranzacțiilor ar fi rudele fostului primar și ex-angajați ai Primăriei Durlești.

Articole asemănătoare

Back to top button