fbpx

update | Ședința Parlamentului a fost închisă, fără să fie luată vreo decizie. PAS: „Noi trebuie să muncim, primim salarii!”

UPDATE. Ședința Parlamentului a fost anulată, solicitarea fiind făcută de socialiști. Asta după ce deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Platformei Demnitate și Adevăr au blocat tribuna Parlamentului, refuzând să audieze raportul lui Chicu pentru 100 de zile de mandat și cerând să vină ministrul de Externe pentru a-și explica replica cu privire la Războiul de pe Nistru sau să fie dezbătute proiectele de legi care au fost incluse în agendă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această atitudine nu este una sănătoasă și demnă de parlamentari. Domnul prim-ministru este dispus să comunice. Ei au sfidat practic tot Parlamentul. Au fost unele încălcări de procedură, încălcări ale Regulamentului. Propunem închiderea ședinței de plen a Parlamentului”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.

„Domnul Chicu a primit deja ordinul să plece? Nu-l vedem în sală. Noi suntem gata astăzi să muncim, pentru asta primim salarii. Proiectele de legi urgente trebuie să fie discutate. Avem o agendă pe care trebuie să o urmăm și nu vă eschivați de la responsabilitățile nemijlocite. Pe Chicu îl așteptăm săptămâna viitoare, în orice zi”, a răspuns vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

Știrea inițială: Deputații PAS și PPDA au blocat tribuna Parlamentului, așa cum au și anunțat ieri. Aceștia scandează „rușine” și „jos Ciocoi!”, indignați pentru faptul că majoritatea parlamentară nu l-a chemat pe ministrul de Externe să explice declarația scandaloasă cu privire la Războiul de pe Nistru.

În context, președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat pauză de 30 de minute: „Să-i lăsăm să scandeze”. Iar socialistul Vlad Bătrâncea i-a avertizat pe deputați că va chema poliția și îi va scoate forțat.

„Situația care a fost ieri în Parlament este una gravă. Se vede cu ochiul liber încercarea de a transforma și Parlamentul în anexa Președinției. Faptul că mai multe proiecte ale opoziției au rămas neacceptate, cerința noastră de a audia factorii de decizie pe problemele Aeroportului, tarifelor, prețurilor la carburanți. Noi am văzut ieri cum moțiunea de cenzură împotriva unui ministru al lui Dodon, care a fost depusă perfect legal și a întrunit toate condițiile necesare, a fost respinsă. Dacă semnalul nu va fi auzit, acest lucru se va repeta destul de des”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr.

Zinaida Greceanîi a anunțat, mai apoi, că va fi convocată ședința biroului politic, care va dura 15 minute.

Foto: deschide.md

Articole asemănătoare

Back to top button