fbpx

update | Cazul minorei de 14 ani care ar fi fost violată la Sîngerei: Poliția a reținut trei suspecți

(Update 15:25) Poliția informează că au fost identificați și reținuți trei suspecți în comiterea infracțiunii de viol comis asupra minorei de 14 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia s-au dovedit a fi un bărbat de 36 de ani și altul de 32 de ani din Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei, dar și un tânăr de 20 de ani din satul Bălășești din același raion. Unul dintre suspecți are antecedente penale, fiind cercetat anterior pentru huliganism.

Știre inițială: Procuratura raionului Sîngerei informează că, la 16 august 2022, în baza plângerii prealabile, a pornit o cauză penală pe faptul săvârșirii infracțiunilor de viol, comis cu bună-știință asupra unei minore (art. 171 alin. (2) din Codul penal) și privațiunea ilegală de libertate (art.166 alin. (2) din Codul penal).

Prin urmare, la această etapă preliminară a investigațiilor efectuate, procurorii au constatat că, victima care s-a dovedit a fi o minoră, în vârstă de 14 ani a fost ademenită de către un bărbat, în rezultatul căreia a plecat cu acesta la domiciliul ultimului, unde contrar voinței sale ar fi întreținut cu ea un raport sexual forțat.

Totodată în rezultatul cercetării cazului s-a stabilit că, după ce ar fi fost violată, de către făptuitor a fost privată ilegal de libertate într-o locuință dintr-o localitate din raionul Sîngerei, unde s-a aflat în jur de 15-20 min, după care victima a fost eliberată de către bănuit, aceasta deplasându-se singură spre domiciliul.

Precizăm că, în momentul de față, victimei minore i se asigură consilierea psihologică necesară, conform normelor aferente cazurilor de abuz sexual.

Așadar, urmare a măsurilor întreprinse de către procurori în comun cu ofițerii din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei, astăzi, 17 august 2022, făptuitorul a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

În continuare, după înaintarea acuzațiilor pe caz, procurorii vor înainta demers către judecătorul de instrucție în vederea aplicării măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile.

Articole asemănătoare

Back to top button