fbpx

update | Apă-Canal, reconectată la energia electrică. Acuzații la nesfârșit între Ceban și PAS

(update 19:36) S.A. Apă Canal” a fost reconectată la energia electrică, a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban. Edilul a criticat din nou Guvernul, acuzându-l că „sunt impotenți și nu au mișcat un deget pentru a redresa situația”. La rândul său, partidul de guvernare PAS l-a criticat dur pe primar, acuzându-l că obiectele de infrastructură critică de la Apă-Canal Chișinău nu au fost și nu vor fi niciodată deconectate de la energia electrică și că Ceban „administrează fraudulos S.A. Apă-Canal Chișinău”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Blocul administrativ al S.A. „Apă-Canal Chișinău” rămâne în continuare deconectat de la energia electrică. Întreprinderea anunță că nu poate conecta generatorul electric din cauza temperaturilor negative, iar acest fapt presupune mai multe efecte negative, scrie Radio Moldova.

Totodată, potrivit sursei citate, este stopat procesul de facturare ale serviciilor de apă și canalizare, iar întreprinderea nu va putea încasa plățile pentru serviciile prestate.

Toți tehnicienii încearcă, dar din păcate nu-l putem porni. Puterea acestui generator este suficient de puternică ca să asigure funcționalitatea blocului, doar că consumul este foarte mare. Este prea mare consumul pentru Apă Canal. Or, noi trebuie să strângem mijloace financiare ca să stingem datoria”, a declarat Irina Gutnic, directoarea „Apă-Canal”.

Ea a mai spus procesele care până în această zi erau automatizate, de astăzi au trecut în regim manual.

Noi nu putem să controlăm presiunea și debitul în rețele, de asta conducerea tehnică a luat decizia ca să deconecteze pompele din sectorul Telecentru și Botanica, deoarece acolo are loc asigurarea apei prin metoda de presiune și există riscul, în cazul în care procesele sunt gestionate manual să fie deteriorări la rețele”, a continuat aceasta.

Articole asemănătoare

Back to top button