fbpx

Un turist a rămas fără bani și a cerut de mâncare. Reacția angajaților din localuri în Moldova, Ucraina, Belgia și SUA

Un turist a rămas fără bani și a intrat în mai multe localuri pentru a cere de mâncare. Acesta este scenariul creat de un grup de jurnaliști ucraineni, care au realizat un experiment social în patru țări: Republica Moldova, Ucraina, Belgia și SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fiecare țară aceștia au intrat în 11 localuri, unde au relatat că le-a fost furat portmoneul și nu au ce mânca. În Belgia și SUA aceștia au primit ajutor în fiecare dintre restaurantele la care s-au adresat.

Cât despre Republica Moldova și Ucraina, „turiștii” au fost hrăniți în opt localuri din 11. Bunăoară, unul dintre cele mai populare localuri din Chișinău, care servește mâncare tradițională, a refuzat turistul. Aceeași situație s-a întâmplat și la o rețea populară de fast-food, unde, la fel, a fost refuzat.

Vânzătoarea unei brutării inițial a refuzat să ofere mâncare, apoi a telefonat proprietarul, care a permis să fie hrănit „turistul”. Pe de altă parte, o vânzătoare de la Piața Centrală era gata să ofere jurnalistului ucrainean mascat un teanc de prune, la o gheretă unde se vinde cafea pentru acesta au fost încălzite două sandwich-uri și i-a fost oferită apă, iar chelnerii unui local din centrul capitalei i-au adus un meniu care se servește la prânz.

De menționat este că ulterior jurnalistul a recunoscut că este vorba despre un experiment social. Acesta a insistat să achite nota atunci când i s-a oferit mâncarea. Reportajul integral poate fi văzut accesând linkul, începând cu 23:55.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button