fbpx

Un șofer din Hîncești conducea cu o alcoolemie de 12 ori mai mare decât limita permisă

Un bărbat a fost surprins la volan în stare de ebrietate avansată. Acesta a fost depistat de către ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) cu o alcoolemie de 1.77 mg/l, o rată ce depășește mult limita permisă de 0,15 mg/l în aerul expirat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit INSP, este vorba de un bărbat de 32 de ani din Ciuciuleni, raionul Hîncești.

Acesta a fost oprit de oamenii legii luni, a doua zi de Paștele Blajinilor, în jurul orei 12, și înlăturat de la volanul mașinii.

„Bărbatul se afla în stare de ebrietate, alcooltestul a arătat o alcoolemie de 1.77 mg/l”, precizează INSP.

ZUGO precizează că, potrivit Codului Penal, conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Amintim că pentru gradul minim de ebrietate a fost stabilită o concentraţie de alcool de la 0,3 grame/litru până la 0,5 grame/litru în sânge sau de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul expirat. Un șofer depistat cu acest nivel de alcoolemie va fi sancționat contravențional.

Stare avansată de ebrietate este considerată cea în care este deășită concentrația de alcool de 0,5 g/l în sânge sau de 0,3 mg/l în aerul expirat. În acest caz, sancțiunea este una penală.

Articole asemănătoare

Back to top button