fbpx

Un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic, trimis în judecată. Este acuzat de cinci episoade de corupere pasivă

Procuratura Anticorupție informează că, miercuri 8 iunie, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui șef de secție din cadrul Institutului Oncologic, care este acuzat de săvârșirea a cinci episoade de corupere pasivă, manifestată prin pretinderea și acceptarea personal de bunuri ce nu i se cuvin, pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni în exercitarea funcției sale, acțiuni săvârșite prin estorcare de bunuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit circumstanțelor cazului, șeful de secție vizat, cunoscând despre starea precară de sănătate a pacienților, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, precum și pentru a urgenta internarea acestora în Secția Oncologică, prin intermediul rudelor, a pretins bani ce nu i se cuvin, prin estorcare.

Astfel, în perioada septembrie 2020-februarie 2022, a pretins și primit de la rudele pacienților, bani ce nu i se cuvin în diferite sume cuprinse între 1400 de euro până 2500 de euro. Banii au fost primiți fie în biroul de serviciu sau pe holul instituției medicale.

Urmare a primirii banilor, învinuitul în aceiași zi organiza inițierea procedurii de tratament în regim prioritar, fără o programare prealabilă, la aparatajul radioterapeutic specific tratamentului antitumural, după care, tot în aceeași zi organiza și internarea pacienților.

Procuratura Anticorupție menționează că învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunilor incriminate, refuzând să facă careva declarații asupra circumstanțelor cazului investigat. Acesta este cercetat în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Subsecvent, la demersul procurorilor, cu autorizarea judecătorului de instrucție, au fost aplicate măsuri de asigurare sub formă de sechestru, în vederea unei eventuale confiscări speciale, asupra unei încăperi locative din municipiul Chișinău, în sumă de 801.811 de lei și a unui automobil, în sumă de 396.991 de lei. La fel, s-a aplicat sechestru asupra altor două încăperi locative din municipiul Chișinău, în sumă de 41.160 de euro și respectiv 1.062.190,59 de lei pentru asigurarea unei confiscări extinse.

Articole asemănătoare

Back to top button