fbpx

Un restaurant din capitală își alintă clienții cu carne de struț crescut în Moldova. Cât costă o porție de delicatesă?

Din dorința de a-și uimi clienții cu ceva ieșit din comun, dar în același timp comestibil și gustos, proprietarul unui restaurant din capitală a inclus în meniu bucate din carne de struț. Păsările sunt crescute chiar la noi în Moldova, de un fermier din Basarabeasca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ideea i-a venit acum câțiva ani, înlocuind astfel carnea de iepure. Pentru un kilogram de mușchi de struț proprietarul restaurantului achită 500 de lei, iar o porție de astfel de delicatesă, servită cu mult gust în restaurantul său, ajunge la 250 de lei.

„Am studiat această pasăre în detalii. Erau pui de struți, cu vârsta de o lună de zile. I-am adus acasă, i-am crescut. Scopul e pentru a face o crescătorie de struți, să avem pui de realizare, să avem carne pentru resaturante”, a spus fermierul Gheorghe Hăruță, pentru publika.md.

Păsările sunte crescute după un meniu special, care include 13 componente, cereale obișnuite de pe meleagurile Moldovei, dar și vitamine. Meniul a fost elaborat de savanții din Buzău, România, și este respectat cu strictețe de îngrijitori pentru ca păsările să crească într-un an atât cât să fie bune pentru a fi sacrificate.

„Struțul are 120 de kilograme, la un an de zile, care doar 30 de kilograme. Carne în piept nu are și pe spate tot nu are, doar în picioare și în gât. Conține un Ph favorabil care nu atrage bacterii de genul salmonela sau e-coli”.

Anatolie Simonov, proprietarul restaurantului, spune despre carnea de struț că este săracă în grăsimi, asemenea mușchiului de vită, dar în același timp este bogată în fier, vitamina E și Omega3.

Bucatele din carne de struț servite la restaurantul din capitală au fost deja gustate de mai mulți turiști, câțiva veniți tocmai din Noua Zeelandă. Alți gurmanzi au spus că bucatele li s-au părut mult mai fine și mai proaspete la gust decât ceea ce au mâncat în Kenya.

Articole asemănătoare

Back to top button