fbpx

Un procuror-șef și mai mulți primari, vizați în investigațiile ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat pe parcursul zilelor 20 – 24 septembrie, controlul averii pe numele unui procuror – șef în cadrul unei Procuraturi raionale. Totodată, mai mulți funcționari se află în posibile conflicte de interese și incompatibilitate de funcție.

Astfel, averea unui primar din raionul Soroca va fi verificată de către inspectorii de integritate. În trei posibile conflicte de interese sunt vizați un director al unei întreprinderi municipale din orașul Căușeni, un administrator al unei organizații publice din Cahul și un consilier local din raionul Cimișlia. Un funcționar din cadrul Agenției pentru Supravagherea Tehnică este anchetat pentru o eventuală incompatibilitate de funcție.

De asemenea, s-au stabilit patru conflicte de interese în rezultatul controalelor finalizate. Sunt vizați câte un primar din raioanele Leova, Ștefan Vodă, Soroca, dar și edilul al unui oraș din nord – estul republicii.

Trei cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale și pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Astfel, doi consilieri din raioanele Nisporeni și Dubăsari se vor alege cu câte o amendă pentru faptul că nu au depus declarațiile de avere, iar un alt consilier, din raionul Cantemir, va fi sancționat pentru că nu și-a soluționat în termen incompatibilitatea de funcție.

În Registrul Declarării Conflictelor de Interese au fost incluși alți doi primari din raioanele Rezina și Anenii Noi. Aceștia s-au conformat legislației în vigoare și au declarat la ANI câte un conflict de interese cu persoanele apropiate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button