fbpx

Un post de televiziune, amendat cu 17.000 de lei de către CA. Ar fi prezentat informații părtinitoare

Postul de televiziune „RTR Moldova” a fost amendat de către Consiliul Audiovizualului (CA) cu 17.000 lei din cauza a două știri publicate în timpul buletinelor de știri, care nu au fost prezentate „în mod imparțial și cu bună-credință”

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Consiliul Audiovizualului a examinat rezultatele monitorizării serviciului media audiovizual de televiziune „RTR Moldova”, urmare a sesizărilor din partea A.O. Comunitatea „WatchDog.MD”.

Petiționarul informează că în data de 7 septembrie 2022, serviciul media audiovizual de televiziune „RTR Moldova” a difuzat în cadrul buletinului informativ de la ora 19:00, o știre cu caracter manipulator cu privire la protestele organizate de Partidul „ȘOR” și PCRM, iar în cadrul imaginilor apărute în ştire au fost prezentate pancarte cu acuzaţii la adresa Maiei Sandu şi PAS.

Pe data de 13 septembrie 2022, Comunitatea „WatchDog.MD” a mai expediat o sesizare în care susține că la 08 septembrie 2022, serviciul media audiovizual de televiziune „RTR Moldova” a difuzat în cadrul buletinului informativ de la ora 19:00 (limba rusă), o știre despre îndemnul lui Ilan Șor către cetățeni de a ieși la protest. Astfel, petiționarul consideră că la prezentarea știrilor, „RTR Moldova” nu a respectat principiul imparțialității și al echilibrului de opinii prin a oferi poziția părților vizate.

Datele monitorizării au atestat că serviciul media audiovizual de televiziune „RTR Moldova”, în cazul ambelor subiecte, nu a ținut cont de prevederile din Codul serviciilor media audiovizuale, și anume a art. 13 alin. (1) lit. b), care stipulează: „În virtutea dreptului fundamental la informare, furnizorii de servicii media trebuie să respecte următoarele exigențe: să informeze cu privire la un fapt sau un eveniment corect, iar informația să fie verificată și prezentată în mod imparțial și cu bună-credință”, fapt pentru care a fost sancționat cu amendă în mărime de 17.000 lei.

Articole asemănătoare

Back to top button