fbpx

Un permis de conducere ar fi costat 1200 de euro. Doi indivizi, prinși de CNA cu banii în plic

Doi bărbați ar fi extorcat și primit 1200 de euro. În schimbul sumei aceștia ar fi promis unui candidat să obțină permisul de conducere de categoria B și C, fără a deține cunoștințele necesare în domeniu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform Centrului Național Anticorupție (CNA), cei doi ar fi pretins că ar avea influență asupra persoanelor publice de la Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto din municipiul Chișinău. Așadar, ei ar fi afirmat că-i pot determina pe funcționari să organizeze susținerea cu succes a examenul teoretic și practic, cu eliberarea ulterioară a permisului auto.

Cazul a fost denunțat la CNA. Drept urmare, bărbații au fost reținuți de ofițerii anticorupție și procurori, fiind cercetați penal pentru trafic de influență.

Pentru fortificarea probatoriului, au fost efectuate percheziții la domiciliile suspecților și în automobilele acestora, unde au fost găsite documente de școlarizare și copii ale buletinelor de identitate. Obiectele ridicate vor fi examinate sub aspectul identificării urmelor infracțiunii.

Fiind reținuți pentru 72 de ore, cei doi suspecți se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Dacă vina le va fi demonstrată, ei riscă amendă de până la 200.000 de lei sau cel mult șapte ani de pușcărie.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button