fbpx

Un lot de ouă de găină este retras din comerț: Au fost depistate pozitiv la salmonela

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat retragerea din rețeaua de comerț și rechemarea de la clienți a unui lot de ouă de găină pentru consum uman. Lotul de ouă sunt de producție SRL „Aviton Agro”, din raionul Taraclia, satul Valea Perjei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Motivul rechemării este depistarea ouălor ca fiind pozitive la salmonela (Salmonella Enteritidis). Codul producătorului este 3MD TR 027, iar loturile de ouă au fost plasate pe piaţă din data de 17 mai 2023.

ANSA recomandă persoanelor care au achiziționat produse din loturile date să se abțină în a le consuma și să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și să coopereze cu ANSA privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție la numărul de telefon: 0(22) 26 46 87 sau la linia verde: 0 800 800 33.

Articole asemănătoare

Back to top button