fbpx

Un director de spital și-a angajat soția și socrul șefi de secție. Cei doi au beneficiat de adaosuri la salarii pentru cumulări de funcții

Pe numele directorului Spitalului Raional Cahul, a fost emis un act de contestare după ce funcționarul ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Conform Autorității Naționale de Integritate (ANI) acesta și-a angajat soția și scorul șefi de secție în cadrul instituției pe care o conduce.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În anul 2018, femeia a devenit șefa secției boli cronice, iar tatăl ei a ocupat funcția de șef interimar al secției chirurgie copii. Pe parcursul perioadei 2018-2020, directorul spitalului a emis 43 de acte administrative în privința acestora prin care au fost semnate contracte individuale de muncă, adaosuri la salariu pentru cumulări de funcții, concedii, transmite ANI.

Potrivit Autorității, prin aceste acțiuni subiectul a admis un conflict de interese consumat, fără a informa organul ierarhic superior despre situație și a aștepta o soluție în acest sens. Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, funcționarul ar putea fi demis.

Directorul risc să fie privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de trei ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button