fbpx

Un bărbat s-a ales cu arsuri și cu locuința grav avariată în plină iarnă. A încercat să facă focul cu substanțe ușor inflamabile

În seara zilei de 27 decembrie pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu, care a izbucnit într-o casă de locuit. Cazul a avut loc în jurul orei 17:03 în localitatea Sinești, raionul Ungheni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru lichidarea arderii la fața locului au fost trimise două echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că acoperișul casei cu suprafața de circa 150 m2 a fost cuprins de flăcări.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), angajații au reușit să lichideze focul către ora 17:56, iar în consecință au fost afectate mai multe bunuri materiale din interiorul locuinței, dar și circa 20% din acoperișul casei. În urma incendiului, proprietarul, un bărbat în vârstă de 60 de ani a primit arsuri ușoare pe suprafața corpului în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanțe ușor inflamabile.

Astfel, la fața locului a fost alertat și un echipaj al serviciului de asistență medicală urgentă, care a acordat bărbatului îngrijirile necesare. Transportarea acestuia la spital nu a fost necesară.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repeta cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase.

Totodată, persoanele sunt rugate să nu suprasolicite sobele de încălzit și să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora. Mai mult, întru evitarea producerii intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt îndemnați să nu astupe canalele de ventilare, să aerisească sistematic încăperile, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.

În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112. Pentru prevenirea situațiilor de risc, IGSU reiterează mesajele de atenționare a cetățenilor la exploatarea corectă a surselor de încălzire în special a sobelor, prin derularea unui spot social.

Articole asemănătoare

Back to top button