fbpx

Ultimul membru al unui grup criminal care ar fi traficat persoane, trimis în judecată. Ce riscă inculpatul?

Luni, 30 septembrie curent, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a trimis spre examinare în instanța de judecată dosarul penal pe învinuirea ultimului membru al unui grup criminal organizat care ar fi traficat ființe umane. Acesta ar fi activat acum 15 ani în Moscova, Rusia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inculpatul a fost reținut și extrădat autorităților Republicii Moldova în august 2019. Actualmente, până la pronunțarea deciziei judecătorilor, acesta se află în arest. Dacă vina îi va fi demonstrată, el riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Procuratura precizează că grupul criminal din care ar fi făcut parte bănuitul avea șapte membri activi. Acțiunile ilegale s-au desfășurat din 2002 până în 2004, când au fost traficate 10 persoane, printre care și două minore. Una dintre acestea, sub presiune psihologică, a încercat să scape din mâinile traficanților și a sărit de la etajul șase al unui bloc locativ din Moscova. În perioada 2006-2008, mai multe persoane implicate în aceste acțiuni au fost condamnate pentru cel mult 18 ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button