fbpx

ultima oră | Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea, plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Ciocana.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După luarea deciziei, Costiuc a declarat că cei de la televiziunea TV8 ar cunoaște dosarul său în detalii, invocând că Mariana Rață ar fi la curent cu multe „lucruri interesante”.

„Îmi vor pune brățară la picior și voi sta în arest la domiciliu 30 de zile. Nu am voie să spun nimic de pe dosar, am semnat foarte multe acte.(…) Lucrurile nu sunt așa de simple. Cei care au fugit de acasă vor să se întoarcă înapoi și vor să destabilizeze situația în țară. Viorel Morari nu lucrează numai pentru PAS. Ei pregăteau scenarii exact ca în Kazahstan, însă eu am preferat să merg în pușcărie decât să fac jocuri politice”, a declarat Costiuc.

ZUGO amintește că Costiuc a declarat că în spatele reținerii sale ar fi Viorel Morari.

Amintim că miercuri, 12 ianuarie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la patru adrese din municipiul Chișinău. În urma acestora, trei persoane au fost reținute în dosarele terenurilor de la Durlești, printre care liderul „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc și fostul deputat democrat Veaceslav Nedelea.

Acestea sunt bănuite că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, iar cei care ar fi participat la această schemă ar fi avut parte de remunerări financiare.

Articole asemănătoare

Back to top button