fbpx

ultima oră | Președinția vrea stare de urgență pentru două săptămâni: Îi recomandă Guvernului să elaboreze un plan de restricții

Președinția recomandă instituirea stării de urgență timp de două săptămâni. Anunțul a fost făcut sâmbătă seara de Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instituția prezidențială recomandă Guvernului ca timp de trei zile ca să elaboreze măsurile restrictive corespunzătoare și să înainteze propunerile Parlamentului. Urmează a fi stabilite categoriile de cetățeni care cad sub incidența măsurilor respective, dar și compensațiile pe care le vor primi.

De asemenea, se recomandă numirea de urgență a secretarilor de Stat la Ministerul Sănătății, numirea conducerii Agenției Naționale peentru Sănătate Publică, schimbarea membrilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care să includă medici și epidemiologi. De asemenea, șefa statului a anunțat despre necesitatea activării unui centru de comandă în cadrul Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență.

Printre măsurile propuse se mai numără compensarea pierderilor cauzate de starea de urgență cu minim 1000 de lei pe săptămână, elaborarea mecanismului de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, extinderea capacității de testare și organizarea punctelor de diagnosticare pentru pacienții care se tratează la domiciliu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button