fbpx

ultima oră | Banca Mondială oferă Republicii Moldova peste 24 de milioane de euro pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID

Banca Mondială a aprobat Finanțarea Adițională în suma de 24,8 milioane de euro pentru Proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Banii sunt destinați achiziției de vaccinuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Finanțarea va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva COVID-19 cu scopul de a acoperi 30% din populație pe parcursul etapelor doi și trei ale imunizării. De asemenea, sprijinul ține și de suportul de ordin tehnic și financiar pentru a vaccina 50% dintre cetățenii Republicii Moldova.

Vaccinurile susținute în cadrul Proiectului vor corespunde Standardelor de Reglementare ale Băncii Mondiale. Finanțarea va facilita investițiile în sisteme de date, infrastructura lanțului frigorific, precum și în acțiuni de responsabilitate socială pentru a asigura o reușită desfășurare a vaccinării.

„Finanțarea Adițională în cadrul Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, lansat de noi cu un an în urmă, vine la un moment crucial în lupta cu pandemia. Pentru a salva viețile cetățenilor, Moldova are nevoie de acces la vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19 pe piața globală, și Banca Mondială este aici pentru a o ajuta”, declară Anna Akhalkatsi, Directorul de Țară al Băncii Mondiale în Moldova.

Finanțarea adițională va demonstra o abordare flexibilă, facilitându-și ajustarea la modificările de pe piața globală a vaccinurilor și la evoluția pandemiei COVID-19, se arată în anunțul Băncii Mondia. Conform instituției, va fi susținută achiziționarea vaccinurilor din diferite surse, inclusiv procurarea directă de la producători, achiziționarea prin intermediul platformei COVAX și achiziționarea din alte state a stocurilor excesive de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button