fbpx

ultima oră | A murit fostul Papă Benedict al XVI-lea. Avea 95 de ani

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit la reședința sa de la Vatican, la vârsta de 95 de ani, la aproape un deceniu după ce s-a retras din funcție din cauza unei stări de sănătate precare, transmite PlayTech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a condus Biserica Catolică timp de mai puțin de opt ani, până când, în 2013, a devenit primul Papă care a demisionat de la Grigore al XII-lea în 1415.

Benedict și-a petrecut ultimii ani la mănăstirea Mater Ecclesiae, aflată între zidurile Vaticanului.

Succesorul său, Papa Francisc, a declarat că l-a vizitat frecvent acolo.

Deși fostul suveran pontif era bolnav de ceva timp, Sfântul Scaun a precizat că a avut loc o agravare a stării sale din cauza vârstei înaintate.

Papa Francisc a făcut apel la credincioși să se roage pentru fostul suveran pontif

Miercuri, Papa Francisc a făcut apel la ultima sa audiență din acest an la Vatican să „se roage o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict”, despre care a spus că este foarte bolnav.

Născut Joseph Ratzinger în Germania, Benedict avea 78 de ani când, în 2005, a devenit unul dintre cei mai în vârstă papi aleși vreodată.

În cea mai mare parte a pontificatului său, Biserica Catolică s-a confruntat cu acuzații, reclamații legale și rapoarte oficiale privind zeci de ani de abuzuri asupra copiilor de către preoți.

Articole asemănătoare

Back to top button