fbpx

Ulanov, după consultările cu Sandu: „Discuțiile au fost constructive”

„Discuțiile au fost constructive”. Este concluzia fracțiunii Partidului Șor, după consultările pe care președinta Maia Sandu le-a inițiat pentru a discuta despre posibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Totuși, deputații afirmă că nu și-au schimbat poziția și pledează, în continuare, pentru învestirea unui Guvern.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Discuțiile au fost constructive, despre aspectele constituționale. Am reeiterat că în Parlament există o majoritate parlamentară pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier. Nealegerea unui Guvern nu este unicul motiv din care pot fi declanșate alegeri”, a spus deputatul Denis Ulanov.

„Suntem pentru o resetare a clasei politice, dar abia după depășirea crizei pe care o avem. Sperăm că vom fi auziți”, a conchis acesta.

Precizăm că, Maia Sandu a anunțat consultări cu deputații după ce a fost boicotată audierea echipei guvernamentale a lui Igor Grosu, care urma să ceară votul de încredere. Subiectul nu a fost dezbătut din lipsă de cvorum, după ce PSRM și Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe.

Pe de altă parte, majoritatea formată de cele două formațiuni a anunțat în plen că este împotriva alegerilor parlamentare anticipate. Parlamentarii vizați insistă pe desemnarea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru și afirmă că dacă acesta se retrage sau nu va putea candida, se va identifica prioritar o altă persoană pentru această poziție.

La consultările din 26 martie curent nu au ajuns deputații din PSRM și din platforma Pentru Moldova întrucât, potrivit acestora, ședința plenară din acea zi era mai importantă decât niște „discuții mimate”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button