fbpx

„UE analizează măsuri suplimentare de sprijin”. Ursula von der Leyen o asigură pe Maia Sandu că R. Moldova nu va rămâne fără gaz

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține că Uniunea Europeană analizează măsuri suplimentare de sprijin în contextul crizei gazelor în R. Moldova. Aceasta a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu. Cele două au discutat despre problema aprovizionării cu gaze a țării noastre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta Comisiei Europene a asigurat-o pe Maia Sandu că R. Moldova nu va rămâne fără gaz. Potrivit ei, experții UE „sunt la fața locului pentru a ajuta”.

„Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să înfrunte problema aprovizonării cu gaze”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

În contextul crizei energetice, reiterăm declarațiile europarlamentarului român, Siegfried Mureșasen, cu privire la dorința României și a Uniunii Europene de a ajuta Republica Moldova. Acesta afirmă că România nu va lăsa la greu Republica Moldova și se arată convins că la București vor fi identificate soluții pentru a livra Chișinăului gaze naturale prin intermediul Gazoductului Iași-Chișinău, imediat ce criza politică din România se va încheia.

Amintim că luni, 25 octombrie, compania de stat Energocom a semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale cu compania poloneză PGNiG. Achiziția vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și să echilibreze presiunea joasă din conductă. Aceasta este prima achiziție din surse alternativă din istoria Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button