fbpx

Tu circuli cu ele? Rutele de autobuz și troleibuz din capitală în care va fi testată taxarea electronică

Proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va demara la mijlocul lunii martie. Autoritățile urmează să definitiveze scenarii care vor fi aplicate în cazul persoanelor care posedă abonament sau celor care beneficiază de facilităţi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul va fi pilotat în 90 de troleibuze pe rutele 10, 22, 30 și 32. La fel, acesta se implementa și în  46 de autobuze cu numerele 2, 5, 9, 19, 26 şi 33.

Testarea inițiativei se va desfășura timp de șase luni după lansare și va fi efectuată în colaborare cu MasterCard şi VISA. Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric urmează să încheie contractele corespunzătoare, angajații să fie instruiți, iar echipamentul – instalat.

Amintim că municipalitatea anunța încă în 2010 că cel târziu în 2012 chișinăuienii vor putea achita călătoriile din transportul public cu ajutorul unor carduri electronice. Totuși, abia în primăvara anului 2015, primarul de atunci, Dorin Chirtoacă, a aprobat principiile generale de implementare a sistemului de taxare electronică.

Au mai trecut doi ani (2017) până Consiliul Municipal Chișinău a propus tichetarea electronică. Încă peste doi ani (în 2019), Primăria a anunțat inițierea licitației de selectare a companiei care va implementa sistemul de taxare electronică, însă luni mai târziu, licitația a fost anulată, după demisiile președintelui și vicepreședintelui grupului de lucru, iar acțiunile privind taxarea electronică au fost reluate abia în 2020.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button