fbpx

Trei grădinițe și o școală au fost plasate în carantină. Câți copii au COVID-19?

Conform datelor Ministerului Educației (MECC) de pe 22 ianuarie, o singură instituție de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 132, iar 1776 au fost plasați în regim de autoizolare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, 153 de cadre didactice au COVID-19, iar 74 sunt în carantină. Din personalul nedidactic și auxiliar, au 54 de persoane au contractat virusul, iar altele 27 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 18-22 ianuarie, s-au înregistrat 12 îmbolnăviri în rândul elevilor, una – printre profesori și trei – la alte categorii de angajați. Cinci grupe de elevi au fost plasate în carantină.

În învățământul superior, în perioada 18-22 ianuarie, un singur student a fost diagnosticat că este infectat. La fel, sunt bolnavi doi profesori, iar doi se află în autoizolare. Din rândurile celorlalți angajați, s-a infectat o singură persoană, iar două se află în izolare.

Trei instituții preșcolare sunt plasate în carantină, șase micuți au contractat COVID-19, iar alții 496 au fost plasați în autoizolare. Dintre cadrele didactice, 51 sunt bolnave, iar 70 – în carantină. De asemenea, 67 de angajați nedidactici și auxiliari s-au îmbolnăvit.

Precizăm că, actualmente, în Republica Moldova sunt 5893 de cazuri active de COVID-19. În total, peste 156.000 de persoane s-au infectat până acum, mai mult de 146.000 au fost vindecate, iar peste 3300 au pierdut lupta cu boala.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button