fbpx

Trei cetățeni străini care lucrau ilegal la o patiserie din R. Moldova urmează a fi amendați și expulzați

Trei cetățeni din Uzbekistan au fost prinși că lucrau ilegal în Republica Moldova. Potrivit Biroului Migrație și Azil (BMA), bărbații activau la o unitate de producere a produselor de patiserie, în lipsa actelor permisive emise de către autoritatea competentă pentru străini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform BMA, nici Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), nici Direcția comerț a APL nu a emis acte permisive pentru desfășurarea activității în acest domeniu.

Urmare celor constatate, atât străinii, cât și angajatorul au fost sancționați contravențional de către BMA cu amenzi în valoare totală de 9000 DE lei.

Ulterior, ofițerii BMA au prezentat în instanța de judecată demers privind luarea în custodie publică. Conform deciziei judecătorești emisă la data de 14 decembrie, străinii au fost plasați în Centrul de plasament temporar al străinilor al BMA și urmează a fi perfectate actele pentru expulzarea din țară.

Monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației, precum și combaterea șederii ilegale a străinilor sunt domeniile prioritare de activitate ale Biroului migrație și azil al MAI.

Articole asemănătoare

Back to top button