fbpx

Tranzitul cetățenilor străini prin Aeroportul de la Chișinău ar putea fi interzis. Dodon: „Nu putem permite… ”

Actualmente, autoritățile din Moldova nu interzic efectuarea zborurilor din și spre Italia sau alte țări afectate de coronavirus. Cu toate acestea, o astfel de măsură ar putea fi impusă cetățenilor străini.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul ședinței de azi a conducerii de vârf, șeful statului – Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au discutat despre o eventuală decizie în acest sens.

„Ţinând cont de faptul că România deja a interzis zborurile din Italia, ca să nu avem tranzitul prin Moldova a cetăţenilor altor ţări din zonele afectate, propunem să elaborăm un mecanism ca – spre Moldova – din ţările unde sunt focare, să se permită doar cetăţenilor Republicii Moldova.

În caz dacă România va interzice zborurile din Italia sau din alte ţări, zone unde sunt focare, noi atunci nu putem să permitem ca Moldova să devină o zonă de tranzit pentru cetăţenii acestor ţări. De aceea, la prima etapă, până a interzice zborurile, examinăm posibilitatea ca să limităm şi să dăm acces doar cetăţenilor noștri. În caz contrar, ce o să fie dacă România interzice zborurile? atunci ei toţi o să zboare la Chişinău şi de aici o să plece cu maşinile. Devenim o zonă suplimentară de risc”, a spus Dodon.

Menționăm că, azi, zborurile din Chișinău spre Veneția – Italia, planificat pentru ora 09:05, și cel din Veneția spre capitala noastră, care urma să fie efectuat la 14:05, au fost anulate. Mai nou, alte două curse: Chișinău – Frankfurt, planificată pentru ora 14:00, și Frankfurt – Chișinău, planificat pentru ora 13:05, au fost suspendate.

Ieri au fost anulate zborurile spre Chișinău, Veneția, Milano, Istanbul și cele de retur.

Articole asemănătoare

Back to top button