fbpx

Tot mai mulți adolescenți din capitală contractă COVID-19. Se înregistrează infectări în clase

Incidența cazurilor de COVID-19 crește în cadrul instituțiilor de învățământ din capitală. În cadrul ședinței Primăriei din această dimineață s-a raportat că sunt înregistrate tot mai multe îmbolnăviri în rândul tinerilor de 13-17 ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit responsabililor, situația se agravează și din cauza că au fost deja atestate mai multe îmbolnăviri concomitente în cadrul unei singure clase. În total sunt 276 de elevi bolnavi, dintre care 131 de cazuri noi, conform informațiilor de pe 26 februarie. Amintim că, până pe 15 martie, conform Ministerului Educației, toți elevii din țară vor studia la distanță.

În același timp, edilul a punctat că în mun. Chișinău sunt în total circa 1500 de paturi și a punctat că nu există modalități de extindere. Actualmente sunt internați 1488 de pacienți.

Așadar, Ceban a cerut autorităților publice centrale să găsească soluții pentru a face față situației, în contextul agravării situației epidemiologice. De asemenea, în cadrul întrunirii s-a discutat și despre faptul că doctorii din capitală așteaptă demararea procesului de vaccinare.

Precizăm că, dintre cele peste 185.000 de infectări înregistrate în Republica Moldova de la debutul pandemiei, mai mult de 80.000 au fost confirmate în capitală. Conform statisticilor, în mun. Chișinău din cauza COVID-19 au decedat 1254 de persoane.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button