fbpx

Tiraspolul scoate posturile de control introduse ilegal în perioada pandemiei. „Decizia este temporară”

Tiraspolul scoate posturile de control introduse ilegal în perioada pandemie. Hotărârea a fost luată la Comisia operațională instituită pe lângă liderul transnistrean.

Conform unui comunicat emis de autoritățile autoproclamate se arată că inițial au fost 16 posturi „de carantină”. Ulterior, numărul lor a scăzut până la 11 și urma să fie modificat în funcție de situația epidemiologică.

Așadar, conducerea de la Tiraspol a dispus, motivând prin echivalarea situației epidemiologice pe cele două maluri ale Nistrului, „să fie scoase temporar posturile”. Acțiunile ulterioare vor depinde de numărul de infectări noi și bolnavi de COVID-19.

Totodată, se discută ca locuitorii din Transnistria să poată traversa așa-zisul hotar timp de două luni după însănătoșire, cu avizarea prealabilă a autorităților sanitare, fără a sta în carantină sau a se testa după revenire.

Precizăm că, în mai 2020, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a cerut oamenilor legii să fortifice măsurile de control. Chiar dacă Transnistria vorbește despre 16 puncte de trecere a frontierei, autoritățile constituționale anunțau anterior despre 37 asemenea „vame” în zona de securitate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button