fbpx

Termenul de depunere a dosarelor pentru funcția de membru CSP a fost prelungit

Termenul de depunere a dosarelor candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a fost extins până la 14 ianuarie 2022. Decizia de extindere a termenului a fost luată joi, 23 noiembrie, de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Motivul extinderii termenului a fost faptul că nicio persoană nu și-a înregistrat candidatura pentru funcția de membru CSP din partea Parlamentului.

„Problema pe care am sesizat-o eu că se ezită la depunerea candidaturii de membru CSP este că membrul CSP nu are dreptul să desfășoare altă activitatea remunerată decât cea didactică și științifică sau în cadrul asociației obștești. Dacă extindem concursul și nu vor fi nici atunci candidați nu este exclus că vom veni cu propunerea de modificare a legii astfel ca să permitem desfășurarea altei activități remunerate”, a menționat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul la funcția de membru al CSP trebuie să:

  • dețină cetățenia Republicii Moldova,
  • să aibă o experiență de cel puțin trei ani în domeniul dreptului,
  • o activitate notorie în domeniul jurisprudenței.

Dosarul de participare trebuie să conțină următoarele acte:

  • curriculum vitae;
  • scrisoare de motivare redactată în limba de stat (română), care va include și Platforma privind principalele obiective pe care le va urmări candidatul dacă va fi ales membru al Consiliului Superior al Procurorilor;
  • dovada cetățeniei Republicii Moldova; copia diplomei/licenței de studii;
  • acte ce confirmă experiența în domeniul dreptului de cel puțin 3 ani;
  • referință de la două persoane; cazierul judiciar;
  • o declarație pe proprie răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcție publică care ulterior va fi confirmată prin Certificatul de integritate;
  • consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și declarație de avere și interese personale semnată olograf.

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP din partea Parlamentului se va desfășura în două etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul.

Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi prezentat Legislativului pentru numirea în funcție de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button