fbpx

Telefonul mobil la volan sau ignorarea regulilor de circulație? Cum o virare neatentă a fost cauza unui accident în Chișinău

Săgeţile verzi de la semafoarele din Chişinău ajută la fluidizarea traficului prin faptul că permit deplasarea în direcţia indicată, atunci când semaforul principal e roşu, dar cu o condiţie — să opreşti neapărat la linia stop, să te asiguri că cedezi oricăror pietoni şi alte automobile ce merg la culoarea lor verde şi abia apoi poţi continua, scrie piațaauto.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În practica de zi cu zi unii şoferi aleg să nu oprească de tot, dar se asigură, iar alţii nici măcar nu se asigură, tratând săgeata verde ca un semafor verde cu drepturi depline.

Ieri, însă, o Skoda care vira de pe strada Columna pe Puşkin din centrul Chişinăului, părea că a încetinit şi că e avizată de traficul din jurul său. Însă ulterior acţiunile şoferului de Skoda par să fie total desconcentrate de la situaţia de pe drum, maşina continuând să intre în intersecţie de parcă ochii şoferului ar fi fost concentraţi în altă parte decât la drum.

O Toyota traversa în acel moment intersecţia regulamentar, la verde, pe Puşkin. Şi iniţial şoferul de Toyota nici n-a claxonat, prezumând că şoferul de Skoda nu are cum să nu frâneze într-o situaţie atât de evidentă. Dar, totuşi, acesta din urmă n-a frâna decât după impact.

Accidentul a fost surprins de o cameră de bord. Crezi că avem de-a face cu folosirea telefonului în timpul condusului sau cu simpla ignorare a regulilor de traversare la săgeata verde a semaforului? Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button