fbpx

Tauber anunță crearea „Frontului Salvării Naționale” și solicită deputaților „recunoașterea caracterului captiv al statului”

Fracțiunea Partidului „ȘOR” solicită deputaților din Parlament aprobarea unei declarații privind „recunoașterea caracterului captiv al statului”. Declarația a fost făcută de către deputata Marina Tauber, luni, 6 decembrie, în contextul alegerilor suspendate din municipiul Bălți și excluderea sa din cursa electorală. De asemenea, Tauber a anunțat despre crearea frontului care „va lupta cu uzurpatorii din țară”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Considerăm că Republica Moldova trece printr-un moment destul de tensionat. Țara noastră trece printr-o nouă provocare majoră. După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, de când Partidul Acțiune și Solidaritate a preluat puterea absolută din țară, s-a început un proces de capturare a statului”, a declarat Marina Tauber.

Tuber susține că cele mai importante instituții ale statului au fost subordonate guvernării.

„Astfel, în scurt timp, această grupare politică și-a subordonat total Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Comisia Electorală Centrală, Consiliul Superior al Magistraturii, instituția Avocatului Poporului, Agenția Națională de Integritate, Compania de Stat „Teleradio Moldova” și multe alte instituții și subdiviziuni, care au ajuns să fie subordonate unui singur centru de comandă și să acționeze în strictă conformitate cu interesele puterii politice”, a mai menționat deputata partidului „Șor”.

Marina Tauber susține că alegerile din municipiul Bălți demonstrează că cetățenii au pierdut dreptul de a alege.

„Este o situație de revoluție, care este urmărită de un număr mare de oameni. Totodată, Parlamentul Republicii Moldova este obligat să ia decizii cu privire la aceasta și, nemijlocit, să se implice. Îndemnăm la crearea „Frontului Salvării Naționale” și elaborarea unei declarații comune la nivel parlamentar privind declararea caracterului captiv al statului. În acest fel vom putea să luptăm cu uzurpatorii”, a precizat Tauber.

Mai mult, reprezentata Partidului „ȘOR” a îndemnat și deputații PAS să susțină inițiativa.

„Îi îndemnăm și pe deputații PAS să dea curs invitației noastre, întrucât știm deja că sunt mulți parlamentari și oameni politici din această fracțiune care conștientizează pericolele pentru siguranța și bunăstarea Republicii Moldova și a cetățenilor ei. Moldova nu trebuie să fie a grupărilor politice preocupate de propriile interese, ci a propriilor cetățeni, iar noi, deputații, – în slujba țării și a poporului”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button