fbpx

„Tabloul e clar și sperăm să se mențină”. Ministra Sănătății susține că R. Moldova a evitat explozia de cazuri provocată de Omicron

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că R. Moldova a reușit să evite explozia de cazuri privind infectarea cu COVID-19 în noul val al pandemiei, în care varianta dominantă este Omicron. Totuși, oficialul menționează că pericolul acestui val nu a trecut încă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nemerenco susține că la moment se atestă o scădere a cazurilor, în contextul în care săptămâna trecută au fost raportate un număr record, peste 6000 de persoane depistate pozitive într-o singură zi.

„Fără multe comentarii. Tabloul e clar și sperăm să se mențină linia de coborâre. Explozia, cum s-a întâmplat în alte state, am evitat-o. Suntem recunoscători tuturora care prin comportament corect ne ajută să facem față situației fără a avea o presiune prea gravă pe sistem și spitale. Pericolul acestui val încă nu a trecut. Administrați cu încredere vaccinul, purtați masca și păstrați distanța”, a scris Nemerenco pe Facebook.

Sursa: Facebook/Ala Nemerenco

ZUGO precizează că în ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătății a raportat alte 5212 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 1 292 de cazuri în regiunea transnistreană. Numărul total de teste efectuate – 17.234, dintre care 12.211 teste rapide.

Articole asemănătoare

Back to top button