fbpx

Table interactive, calculatoare și bănci pentru un singur elev. Costul noilor dotări din școlile transnistrene cu predare în limba română

Elevii din școlile transnistrene cu predare în limba română vor avea parte de lecții interactive și mai interesante. Instituțiile de învățământ au fost dotate cu calculatoare, table interactive, mobilier și altele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Școlile cu predare în limba română din raioanele de est și municipiul Bender au finalizat implementarea proiectele finanțate prin intermediul Programului activităților pentru reintegrarea țării (PARȚ 2020). Acestea au beneficiat de un ajutor material în valoare de câte 100.000 de lei în anul curent, pentru îmbunătăți condițiile de studii.

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din orașul Tiraspol a procurat 90 de bănci și scaune proiectate pentru un singur elev, astfel încât să fie asigurată distanța socială minimă. De asemenea, au fost achiziționate dulapuri și scaune pentru profesori.

Liceul „Evrika” din orașul Râbnița a procurat trei seturi de table interactive cu videoproiectoare, iar Gimnaziul din satul Roghi, raionul Dubăsari – o tablă interactivă, trei seturi de table monobloc, o plită electrică performantă pentru cantină și planșe informative.

Gimnaziul din comuna Corjova, raionul Dubăsari – a alocat mijloacele financiare primite pentru reparația sălii sportive, asigurând astfel condiții calitative și moderne pentru petrecerea orelor, iar Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Dubăsari și Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol au achiziționat calculatoare și termometre digitale non-contact infraroșu.

În municipiul Bender, Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” a achiziționat mobilierul pentru cantina instituției, iar Școala de tip-internat pentru copiii orfani și rămași fără îngrijirea părinților a finalizat lucrările de construcție a noului gard.

Totodată, Biroul politici pentru reintegrare comunică că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” mai beneficiază și de un alt proiect din cadrul PARȚ 2020, în valoare de 515.000 lei, destinat achiziționării unui autocar pentru transportul elevilor.

În total, pentru dotările din cele opt instituții de învățământ au fost cheltuite 6.325 de milioane de lei.

Foto: GOV

Amintim că Programul menționat mai sus are un buget anual în valoare de 15 milioane de lei. Eligibile pentru a fi finanțate sunt proiecte ce reflectă activități specifice, cum ar fi dezvolarea culturală, regională, modernizarea instituțiilor sociale-cheie și altele.

În acest an au fost selectate pentru finanțare 42 de proiecte din totalul de 120 depuse. Dintre acestea, cinci milioane lei au fost alocate pentru modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, aproape trei milioane lei – pentru reparația și dotarea instituțiilor administrative, și puțin peste șase milioane lei – pentru iluminarea stradală și reconstrucția apeductelor din câteva localități.

Articole asemănătoare

Back to top button